Vörösborban párolt marhahús mogyoróhagymával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörösborban párolt marhahús mogyoróhagymával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg egész, hámozott mogyoróhagyma
90 dkg kockára vágott marhahús
1 üveg testes vörösbor
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd hámozott, félbevágott fokhagyma
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 db narancs leve és reszelt héja
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint burgonyapüré
vagy
igény szerint főtt burgonya

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagy tűzálló tálban felforrósítjuk, az egészben hagyott mogyoróhagymát a fokhagymával 5 percig pirítjuk benne, vagy amíg a hagyma kicsit átsül és barnulni kezd. Beletesszük a húskockákat, és gyakori kevergetés mellett kb. 5 percig sütjük, míg a kockák minden oldala egyenletesen megpirul.

2. Belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget, a római köményt, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk. Hozzáöntjük a vörösbort, és felkapargatjuk az edény aljáról az odasült húsdarabkákat, majd beletesszük a narancs reszelt héját és levét, végül hozzáadjuk a babérlevelet is. Felforraljuk, majd lefedjük az edényt.

3. Előmelegített sütőben, 150 °C-on 75 percen át sütjük. Levesszük a fedelét, és további 1 órán keresztül sütjük, közben egyszer-kétszer átforgatjuk a húst, míg az egész megpuhul.

4. Apróra vágott petrezselyemmel díszítve, főtt burgonyával vagy burgonyapürével körítve, forrón tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
75 dkg burgonya
2 dkg vaj vagy
2 dkg margarin
2.5 dl tejszín vagy
2.5 dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk, sós vízzel leöntjük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30-35 percen át főzzük.

2. A tejet vagy tejszínt felforraljuk, és a tűzről félrehúzzuk.

3. A krumplit leszűrjük, áttörjük vagy villával összetörjük, és tűzálló tálba töltjük. A forró tejet vagy tejszínt állandóan keverve beleöntjük, habosra, simára verjük, és sóval, borssal utánaízesítjük. (Különlegesen könnyű lesz a burgonyapüré, ha habverővel verjük fel.)

Vörösborban párolt marhahús mogyoróhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Vörösborban párolt marhahús mogyoróhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
recepttár