Muszaka

Görög rakott padlizsán

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Muszaka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db karikára vágott padlizsán
45 dkg sovány darált bárányhús
vagy
45 dkg sovány darált marhahús
1 csipet bors
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 dl sovány natúr joghurt
2 db tojás
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 teáskanál finomra vágott fokhagyma
40 dkg hámozott, konzerv paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánkarikákat nagy teflonserpenyőben, zsiradék nélkül, több adagban, mindkét oldalukon megpirítjuk. A serpenyőből kivéve tálra csúsztatjuk a barnára sült padlizsánkarikákat.

2. Most a frissen darált húst tesszük a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a vöröshagymát a fokhagymával, és további 5 percig sütjük, amíg a hagyma pirulni kezd. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Lassú tűzön 20 percig pároljuk, vagy amíg a hús megpuhul.

3. A padlizsánkarikák felével kibéleljük egy tűzálló tál alját. Rákanalazzuk a húsos mártást, és befedjük a többi padlizsánkarikával.

4. A tojásokat tálba ütjük, és felkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a rakott padlizsánra, és a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.

5. A muszakát előmelegített sütőben, 180 °C-on 45 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre pirul. A sütőedényben tálaljuk.

Muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Muszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj