Laoszi marhahússaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Laoszi marhahússaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db apróra vágott kígyóuborka
50 dkg marhafartő
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál friss, apróra vágott menta
½ kisebb fej csíkokra vágott kínai kel
4 evőkanál víz
2 evőkanál apróra vágott fenyérfű
1 evőkanál halszósz
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A marhahús mindkét oldalát kb. 3 percig faszénen grillezzük, míg közepesen átsül. A tűzről levéve lefedjük, és 5 percre félretesszük. Egy éles késsel a húst 5 mm vastag szeletekre vágjuk.

2. Egy wokban felhevítjük a vizet, beletesszük a felszeletelt marhahúst, és közepes hőfokon 2 percig főzzük. Ne főzzük túl. A marhahúst és a levét áttesszük egy nem fémből készült tálba.

3. Hozzáadjuk a citromlét, a fenyérfüvet, a halszószt, a hagymát, a koriandert, a mentát, és jól összekeverjük. Lefedve 120 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.

4. Belekeverjük a felaprított uborkát. A salátát káposztaágyon tálaljuk, tetszés szerint külön mentalevelekkel díszítve.

Ha azt szeretnénk, hogy a hús jobban átsüljön, hosszabb ideig grillezzük.
Laoszi marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1141 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Laoszi marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár