Illatos tejsörbet

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Illatos tejsörbet
Adag: 4 főre (1.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dl tej
7 és fél dkg tisztított pisztácia
½ teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt fahéj
10 db jégkocka
6 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Turmixgépbe vagy robotgépbe tesszük a jégkockát, és a gépet rövid szakaszokban működtetve 5 percig keverjük, míg a jeget összetöri.

2. A jeget 4 magas pohárba tesszük. A robotgépbe tesszük a pisztáciát, a porcukrot, az őrölt kardamomot és az őrölt fahéjat. 2 perc alatt simára keverjük.

3. Hozzáadjuk a tejet, habosra keverjük, és a jégre öntjük. Mindegyik sörbetre szórunk 1 teáskanál megtisztított, durvára aprított pisztáciát.

Illatos tejsörbet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1597 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Illatos tejsörbet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
ételfotó