Halleves rizstésztával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halleves rizstésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 ¾ dl kókusztej
15 dkg apróra vágott kígyóbab
18 dkg tisztított szójacsíra
20 dkg cérnametélt
vagy
20 dkg száraz rizstészta
1 darabka frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál olaj
3 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
4 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 szelet kockára vágott sonka
2 dkg friss menta
8 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró

Elkészítés:

1. A cérnametéltet 5 percre forró vízbe áztatjuk; jól lecsepegtetjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat, és a gyömbért, a chilit és az újhagymát kb. 3 percig pirítjuk benne, míg aranyszínű lesz.

2. Belekeverjük a kókusztejet, a halszószt és a paradicsompürét, és lefedve, lassú tűzön 10 percig főzzük. Beletesszük a halat, a sonkát és a babot, és lassú tűzön főzzük 10 percig, vagy míg a hal megpuhul.

3. A cérnametéltet 4 tálba szétosztjuk, szójacsírát és mentát teszünk a tetejére. A levest a tálakba kanalazzuk, és földimogyorót szórunk rá.

Halleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2054 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Halleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek