Angol krém

Créme anglaise

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Angol krém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 rúd félbevágott vanília
5 dl tej

Elkészítés:

1. A tejet lábosba öntjük, és közepes lángon felforrósítjuk. A vaníliarúdból a pépet a lábosba kaparjuk, majd hozzáadjuk a rudat is. Közepes lángon felforraljuk, és kicsit megkeverjük, hogy a vaníliaaroma átjárja a tejet. Levesszük a tűzről.

2. A tojássárgáját és a cukrot, keverőtálban, sűrűn folyós masszává összedolgozzuk. Ráöntjük a forró vaníliás tejet, jól elkeverjük. Az egészet átöntjük egy másik edénybe, és állandóan kevergetve, kis lángon, addig főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc). Forrni ne engedjük.

3. A krémet szűrön keresztül a tálalóedénybe öntjük, a vaníliadarabokat kidobjuk.

Angol krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
Angol krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
recepttár