Joghurtos paradicsomleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Joghurtos paradicsomleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl zsíros joghurt
4 nagyobb friss paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db olajban eltett, apróra vágott szárított paradicsom
1 teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
½ teáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss paradicsomot nagy lyukú reszelőn átnyomjuk, a héjat kidobjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát meg a fokhagymát, és 5 perc alatt üvegesre sütjük. Beletesszük a paradicsomot is, és lassú tűzön további 5 percig pároljuk.

2. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, kakukkfűvel, fahéjjal, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, és 10 percig lassú tűzön, gyöngyözve forraljuk.

3. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Hozzákeverjük a joghurtot. Ha szükséges, sóval, borssal utánízesítjük.

4. Ha forrón kínáljuk, lassú tűzön melegítsük fel, ügyelve, hogy ne forrjon fel, mert a joghurt kicsapódik. Ha hidegen tálaljuk, akkor előzőleg 3-4 órára hűtsük be.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Joghurtos paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1376 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Joghurtos paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
van itthon