Görög halászlé

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög halászlé
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg vegyes fehér húsú halfilé
4 doboz darabolt konzervparadicsom
néhány tisztított garnélarák
másfél dl olívaolaj
2 nagy karikára vágott vöröshagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
másfél dl száraz fehérbor
1 db narancs héja
1 teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint kockára vágott, pirított kenyér
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A megmosott halhúst (tőkehalat, lepényhalat, óriás laposhalat, ördöghalat, tengeri süllőt) nagyobb darabokra vágjuk, és közben eltávolítjuk a bőrét. Az olajat egy nagyobb lábosban felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a szárzellert. Mintegy 5 percig pirítjuk, amíg a hagyma üvegessé válik.

2. Beletesszük a halszeleteket és a rákokat, hozzáadjuk a bort, a paradicsomot, a vékonyan lehántott narancshéjat, a kakukkfüvet, a petrezselymet, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd fedő nélkül 15 percig gyöngyözve forraljuk.

3. A levest forrón tányérokba merjük. Citromgerezdet és croutont (pirított kenyérkockát) kínálunk hozzá.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Kruton

Kruton
2-3 szelet szikkadt fehérkenyér
2 evőkanál olívaolaj

A kruton készítéséhez levágjuk a kenyérszeletek héját, majd a szeleteket 5 mm-es kockákra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben, a felhevített olívaolajban, állandó kevergetés és rázogatás mellett, megpirítjuk a kockákat. Az egyenletesen megpirult kockákat papírtörlőre szedjük, és félretesszük.

Görög halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Görög halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
recept beküldése