Szezámmagos keksz



Elkészítés:
1. A lisztet 2 evőkanál szezámmaggal, a citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal tálba szórjuk. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a liszttel, míg finoman szemcsés állagúvá válik. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, amíg a massza kemény tésztává áll össze.
2. Enyhén belisztezett gyúródeszkára vagy munkafelületre borítjuk, és igen vékonyra nyújtjuk. Egy 5 cm átmérőjű kerek süteményformával kiszaggatjuk, és a korongokat a tepsibe fektetjük.
3. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a maradék szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg enyhén barnulni kezdenek. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
4. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.