Szezámmagos keksz

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Szezámmagos keksz
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál szezámmag
1 kisebb tojásfehérje
3 evőkanál hideg víz
2 evőkanál vaj
½ teáskanál
2 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 db citrom héja, finomra reszelt
15 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A lisztet 2 evőkanál szezámmaggal, a citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal tálba szórjuk. A felkockázott vajat elmorzsoljuk a liszttel, míg finoman szemcsés állagúvá válik. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, amíg a massza kemény tésztává áll össze.

2. Enyhén belisztezett gyúródeszkára vagy munkafelületre borítjuk, és igen vékonyra nyújtjuk. Egy 5 cm átmérőjű kerek süteményformával kiszaggatjuk, és a korongokat a tepsibe fektetjük.

3. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a maradék szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg enyhén barnulni kezdenek. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

4. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Szezámmagos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Szezámmagos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
google+