Diós-sajtos keksz

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós-sajtos keksz
Adag: 1 tepsi (38 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 és fél dkg feta sajt
11 és fél dkg finomliszt
4 dkg dióbél
11 és fél dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A nyújtáshoz:
1 evőkanál finomliszt
Az ostyák megkenésére:
igény szerint felvert tojás

Elkészítés:

1. A diót megdaráljuk vagy robotgépben finomra aprítjuk. Kiöntjük a tartályból, és félretesszük.

2. A sóval és borssal ízesített lisztet a robotgép keverőtáljába szórjuk. Az apró darabokra vágott vajat hozzáadjuk, és a gépet többször, rövid időre beindítva elkeverjük a liszttel, míg az egész finom morzsás állagot ölt. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a félretett diót, majd az egészet gyorsan összeállítjuk.

3. A tésztát liszttel meghintett felületre borítjuk, és vékonyra nyújtjuk. Egy 6 cm átmérőjű kerek süteményformával kiszaggatjuk. A korongokat tepsibe tesszük, a tetejüket pedig megkenjük a felvert tojással.

4. Előmelegített sütőben, 190 °C-on kb. 10 percig sütjük, amíg aranyszínűre pirulnak. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

5. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Diós-sajtos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1887 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Diós-sajtos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj