Húspástétom

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott füstölt szalonna
2 db keményre főzött tojás
5 dkg puha vaj
40 dkg darabolt főtt marhahús
vagy
40 dkg darabolt sült hús
3 evőkanál olaj
1 szál karikára vágott sárgarépa
1 szál karikára vágott fehérrépa
1 kisebb fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál mustár
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kisebb darabokra vágjuk.

2. A felforrósított olajon az apróra vágott szalonnát és a megtisztított, karikára vágott zöldséget, hagymát kevés vízzel puhára pároljuk.

3. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, héjuktól megtisztítjuk.

4. A húst, a kihűlt zöldséget zsírjával együtt és a kemény tojást húsdarálón ledaráljuk vagy összeturmixoljuk.

5. Belekeverjük a puha vajat, sóval, borssal, a mustárral fűszerezzük, és jól kikeverjük. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Húspástétom
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Húspástétom
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
vegetáriánus ételek