Olajban sült tintahal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Olajban sült tintahal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tisztított tintahal
12 dkg liszt
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A sütéshez:
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. A tintahalakat leöblítjük és leszárogatjuk. A testeket karikákra vágjuk, a karokat egyben hagyjuk. A lisztet sóval, borssal ízesítjük. A tintahaldarabokat egyenként megforgatjuk a lisztben, ügyelve arra, hogy mindenütt egyenletesen bevonja, a felesleges lisztet pedig lerázogatjuk.

2. Az olajat sütőedényben vagy fritőzben 180 °C-ra felforrósítjuk. (Akkor megfelelő a hőmérséklete, ha a beledobott kenyérkocka 1 perc alatt barnára pirul.) Amikor az olaj már elég forró, a tintahaldarabokat adagonként belecsúsztatva 1-1 perc alatt ropogósra és aranyszínűre sütjük. Az elkészült darabokat szűrőkanállal kiemeljük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Sóval finoman meghintve, forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Olajban sült tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2820 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Olajban sült tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
pinterest