Tzatziki
Uborkás-joghurtos dip, Uborkás-joghurtos mártogató
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az uborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Szűrőbe tesszük, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, hogy a lehető legkevesebb víz maradjon benne. Mély tálba tesszük.
2. Hozzáadjuk a joghurtot, a fokhagymát, a felaprított mentát vagy kaprot (amiből egy keveset félretehetünk a díszítéshez is), sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk.
3. Tálalás előtt körülbelül 120 percre behűtjük.
4. Tálaláskor átkeverjük, majd átkanalazzuk a tálalóedénybe. Meghintjük sóval, és meleg pitát kínálunk hozzá.