Humusz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Humusz
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb citrom leve
másfél dl tahini
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A tálaláshoz:
igény szerint pita

Elkészítés:

1. Az egy éjszakára bő hideg vízbe áztatott csicseriborsót lecsepegtetjük, lábosba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük 120 percen át, vagy amíg egészen megpuhul.

2. Leszűrjük, de félreteszünk valamennyit a főzőléből. A csicseriborsóból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit robotgépben sima pürévé törjük, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a citromlét és annyi főzőlét, hogy sima, sűrű mártást kapjunk.

3. Hozzáadjuk a tahinit (szezámkrém), a fokhagymát, 3 evőkanál olívaolajat és a csipetnyi római köményt. Simára keverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.

4. Lapos tálba halmozzuk, és tálalás előtt 3-4 órára behűtjük.

5. Tálaláskor a pirospaprikát elkeverjük a maradék olívaolajjal, és a krém tetejére locsoljuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és a félretett egész csicseriborsószemekkel. Meleg pitával kínáljuk.

Humusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
Humusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög konyha Görög konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A görög konyhaművészet éppen olyan, mint maga az ország: nyugodt, könnyed, társaságkedvelő és ragyogó. Az egyszerű, hagyományos ételek találékonyan hasznosítják mindazokat a terményeket, amelyeket a kopár hegyvidék vagy a... bővebben...
tippek, fortélyok