Thai marhahússaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai marhahússaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál újhagyma
1 kisebb kígyóuborka
1 kisebb fej fejes saláta
40 dkg bélszín
vagy
3 evőkanál olaj
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
4 szál finomra vágott koriandergyökér
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
másfél dkg korianderlevél
Az öntethez:
2 teáskanál lágy barna cukor
2 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A fokhagymát, koriandergyökeret, fekete borsot 2 evőkanál olajjal összekeverjük. Egy mozsárban vagy robotgépben finomra őröljük a keveréket. A keveréket egyenletesen a marhahússzeletre kenjük.

2. Egy vastag aljú serpenyőben vagy wokban magas hőfokon felhevítjük a maradék olajat. A marhahúst beletesszük a serpenyőbe, és mindkét oldalát 4 percig sütjük, a sütési idő alatt csak egyszer fordítjuk meg. A húst kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni.

3. A fejes salátát megmossuk, leveleit szétválasztjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, az uborkát darabokra szeljük, az újhagymát felaprítjuk.

4. Az öntethez egy kis tálban összekeverjük a halszószt, a zöldcitromlevet, a szójaszószt, a chilit és a barna cukrot, addig keverjük, míg a cukor feloldódik.

5. A kihűlt marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Egy tálra tesszük az előkészített salátaleveleket, elrendezzük rajtuk a paradicsomot, az uborkát, az újhagymát és a marhahúscsíkokat. Rácsepegtetjük az öntetet, és rászórjuk a korianderleveleket. Azonnal tálaljuk.

Thai marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2403 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Thai marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest