Zöld zöldségcurry édesburgonyával és padlizsánnal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld zöldségcurry édesburgonyával és padlizsánnal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg negyedekre vágott padlizsán
30 dkg kockára vágott édesburgonya
3 ¾ dl kókusztej
1 evőkanál thai zöld currykrém
2 teáskanál lágy barna cukor
2 és fél dl víz
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál zöldcitromlé
2 teáskanál zöldcitromhéj
A tálaláshoz:
ízlés szerint korianderlevél

Elkészítés:

1. Egy nagy wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát és a currykrémet, és közepes hőfokon 3 percig keverjük.

2. A wokba öntjük a kókusztejet és a vizet. Felforraljuk, és a hőt csökkentve lassú tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük.

3. A wokba tesszük az édesburgonyát; 6 percig főzzük. Hozzáadjuk a padlizsánt és a citromleveleket; 10 percig főzzük, vagy míg a zöldségek nagyon megpuhulnak, időnként megkeverjük.

4. Hozzáadjuk a halszószt, a zöldcitromlevet, a zöldcitromhéjat és a cukrot; összeforgatjuk. A tetejére egy kis korianderlevelet szórunk. A curryt külön kaffercitrom levelekkel köríthetjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

A felszeletelt padlizsán helyett használhatunk hagyományos thai zsenge padlizsánt. Tálalás előtt kb. 6 perccel tesszük a curryba.

Zöld currykrém

Zöld currykrém
1 db friss, apróra vágott galangagyökér
8 nagy durvára vágott zöld chilipaprika
20 szem mogyoróhagyma
12 gerezd friss, apróra vágott fokhagyma
10 dkg friss, apróra vágott koriander
2 evőkanál olaj
2 teáskanál
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 teáskanál szemes fekete bors
2 teáskanál rákpaszta
6 db apróra vágott kaffircitromlevél
3 szál apróra vágott fenyérfű
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj

1. A koriandermagot és a rómaiköményt egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.

2. Egy mozsárban mozsártörővel finom porrá őröljük a pirított fűszereket és a szemes borsot.

3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.

4. Az őrölt fűszereket és a rákkrémet robotgépbe tesszük, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, egy kenőlapáttal lekapargatjuk a robotgép oldalát, ezt addig folytatjuk, míg sima krémet kapunk.

Zöld zöldségcurry édesburgonyával és padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöld zöldségcurry édesburgonyával és padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+