Gyömbéres csirkemell fekete gombával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres csirkemell fekete gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 5 cm-es, vékonyra szeletelt gyömbér
1 dkg szárított fekete gomba
50 dkg szeletelt csirkemellfilé
1 evőkanál golden mountain szósz
2 és fél dkg friss, apróra vágott thai bazsalikom
1 evőkanál olaj
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 szál apróra vágott újhagyma
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál lágy barna cukor
½ db vékonyra szeletelt piros húsú paprika
másfél dkg korianderzöld

Elkészítés:

1. A gombát egy tűzálló tálba tesszük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 15 percig hagyjuk benne, míg megpuhul és megduzzad; lecsepegtetjük, és durvára vágjuk.

2. Egy nagy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és 1 percig keverve sütjük. Adagonként beletesszük a csirkét, magas hőfokon keverve sütjük, míg a színe megváltozik. Az összes csirkét visszatesszük a wokba. Hozzáadjuk az újhagymát és a Golden Mountain szószt, és 1 percig keverve sütjük.

3. A wokba tesszük a halszószt, a cukrot és a gombát. Jól összekeverjük; lefedve 2 percig pároljuk. A paprikával, a korianderrel és a bazsalikommal megszórva azonnal tálaljuk.

Gyömbéres csirkemell fekete gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Gyömbéres csirkemell fekete gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest