Kacsasaláta vízitormával és licsivel

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kacsasaláta vízitormával és licsivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb bőrös kacsamell
25 dkg vízitorma
12 db konzerv licsi
vagy
12 db friss licsi
1 evőkanál golden mountain szósz
másfél dkg korianderlevél
½ db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú paprika
½ db kimagozott, csíkokra vágott zöld húsú paprika
½ db kimagozott, csíkokra vágott sárga húsú paprika
2 evőkanál savanyított, csíkokra vágott gyömbér
1 evőkanál zöldbors
1 evőkanál fehér ecet
2 teáskanál lágy barna cukor
1 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra (gáz 6-7. fokozat) előmelegítjük. A kacsamellet megkenjük Golden Mountain szósszal, és egy tepsibe fektetett rácsra tesszük. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

2. Mindegyik paprika erét és magjait eltávolítjuk, a húsukat csíkokra vágjuk. A vízitorma kemény, fás szárát kidobjuk. A friss licsiket meghámozzuk, kimagozzuk, vagy ha konzervet használunk, alaposan lecsepegtetjük.

3. Egy nagy tálon elrendezzük a paprikacsíkokat, a vízitormát, a licsit és a gyömbért. A kacsát vékony szeletekre vágjuk, és finoman beleforgatjuk a salátába. Egy kis tálban összekeverjük a zöld borsot, az ecetet, a cukrot, a chilit és a koriandert. A saláta mellé tálaljuk, hogy rákanalazzuk a salátára.

Kacsasaláta vízitormával és licsivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kacsasaláta vízitormával és licsivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
vegetáriánus ételek