Fűszeres marhacurry



Elkészítés:
1. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát és a currykrémet, és közepes hőfokon keverjük 2 percig, vagy amíg illatozni kezd.
2. Nagyon forróra hevítjük a wokot. 2 adagban keverve barnára pirítjuk benne a húst. Az összes húst visszatesszük a wokba. Hozzáadjuk a kókusztejet, a vizet és a citromleveleket. Felforraljuk, a hőt csökkentve, lefedve, lassú tűzön 10 percig főzzük. Beletesszük a padlizsánt, és fedő nélkül, lassú tűzön főzzük még 10 percig, vagy amíg a hús és a padlizsán is megpuhul.
3. A wokba tesszük a halszószt, a cukrot és a zöldcitromhéjat, és jól összekeverjük. Belekeverjük a koriandert és a bazsalikomot. Párolt rizzsel azon tálaljuk.
Zöld currykrém

1. A koriandermagot és a rómaiköményt egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.
2. Egy mozsárban mozsártörővel finom porrá őröljük a pirított fűszereket és a szemes borsot.
3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.
4. Az őrölt fűszereket és a rákkrémet robotgépbe tesszük, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, egy kenőlapáttal lekapargatjuk a robotgép oldalát, ezt addig folytatjuk, míg sima krémet kapunk.