Friss tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Friss tavaszi tekercs
Adag: 8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db száraz rizspapír
5 dkg száraz üvegtészta
16 db főtt garnélarák
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
3 dkg friss korianderzöld
16 db friss thai bazsalikom
5 dl forró víz
1 evőkanál reszelt zöldcitromhéj
2 evőkanál édes chiliszósz
A mártogató szószhoz:
1 evőkanál friss koriander
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál fehér ecet
¾ dl hideg víz
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk. A cérnametéltet 10 percre beáztatjuk a forró vízbe, majd leszűrjük. Egy tésztalapot langyos vízbe mártunk, míg megpuhul, és egy munkafelületre tesszük. 2 garnélát a tésztalap közepére helyezzük, és a tetejére teszünk 2 bazsalikomlevelet (1. kép), 1 evőkanál koriandert, néhány sárgarépacsíkot, egy kis zöldcitromhéjat és cérnametéltet. A tetejére kanalazunk egy kis chiliszószt.

2. Lenyomjuk a tölteléket, hogy kissé lelapuljon; a tésztalap két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük (2. kép), hogy egy csomagot kapjunk. Hajtással lefelé egy tálra fektetjük, és egy kis vizet spriccelünk rá; műanyag fóliával letakarjuk. Ugyanígy készítjük el a többi tekercset. Mártogató szósszal és külön chiliszósszal tálaljuk.

3. A mártogató szósz készítése: egy kis tálba öntjük a hideg vizet; beletesszük a cukrot, és addig keverjük, míg feloldódik. Belekeverjük a halszószt, az ecetet, a chilit és a koriander zöldet.

Friss tavaszi tekercs Friss tavaszi tekercs
A „rizspapír” tésztalapot nedvesen kell tartani, különben törékeny lesz. Folyamatosan vizet spriccelünk rá, míg feltekerjük, vagy ha tálalás előtt bármeddig állni hagyjuk.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Friss tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2644 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Friss tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest