Zöldséges csirkesaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges csirkesaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg rózsáira bontott brokkoli
15 dkg friss bébikukorica
10 dkg zsenge, tisztított cukorborsóhüvely
dkg friss korianderzöld
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
2 és fél dl víz
3 szelet friss gyömbér
2 szál durvára tört fenyérfű
2 evőkanál halszósz
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
3 szál csíkokra vágott újhagyma
1 és ¼ dl édes chiliszósz
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál reszelt pálmacukor
vagy
2 evőkanál méz
kevés meleg víz

Elkészítés:

1. A csirkemellet rövid, vékony csíkokra vágjuk.

2. Egy serpenyőbe tesszük a vizet, a gyömbért, a fenyérfüvet és a halszószt. A keveréket felforraljuk, a hőfokot kissé csökkentve 5 percig főzzük.

3. A serpenyőbe tesszük a csirkét, és a forró lében 5 percig főzzük, időnként megkeverjük. Lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. A levét kiöntjük

4. Egy nagy lábos vizet felforralunk, és 2 percig főzzük benne a brokkolit, a bébikukoricát, a cukorborsót, a paprikát és az újhagymát. Leszűrjük, és jeges vízbe mártjuk; ismét leszűrjük.

5. Egy kis tálban jól összekeverjük az édes chiliszószt, a mézet, a zöldcitromlevet és -héjat. Egy tálon elrendezzük a zöldségeket és a csirkét. A mártást a tetejére öntjük, és finoman beleforgatjuk. A tetejére szórjuk a korianderleveleket.

A cukorborsót úgy tisztítjuk meg, hogy a végeit levágjuk vagy letörjük, és az oldaláról lehúzzuk a szálat.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Zöldséges csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöldséges csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista