Zöldséges csirkesaláta



Elkészítés:
1. A csirkemellet rövid, vékony csíkokra vágjuk.
2. Egy serpenyőbe tesszük a vizet, a gyömbért, a fenyérfüvet és a halszószt. A keveréket felforraljuk, a hőfokot kissé csökkentve 5 percig főzzük.
3. A serpenyőbe tesszük a csirkét, és a forró lében 5 percig főzzük, időnként megkeverjük. Lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. A levét kiöntjük
4. Egy nagy lábos vizet felforralunk, és 2 percig főzzük benne a brokkolit, a bébikukoricát, a cukorborsót, a paprikát és az újhagymát. Leszűrjük, és jeges vízbe mártjuk; ismét leszűrjük.
5. Egy kis tálban jól összekeverjük az édes chiliszószt, a mézet, a zöldcitromlevet és -héjat. Egy tálon elrendezzük a zöldségeket és a csirkét. A mártást a tetejére öntjük, és finoman beleforgatjuk. A tetejére szórjuk a korianderleveleket.
Édes chilimártás

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.
2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.
3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.