Vegetáriánus rizstészta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus rizstészta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg tofu
25 dkg száraz rizstészta
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
10 dkg darabolt zöldbab
10 dkg tisztított szójacsíra
7 és fél dkg csíkokra vágott káposzta
2 evőkanál golden mountain szósz
1 db 4 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál olaj
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál lágy barna cukor
A körítéshez:
ízlés szerint szójacsíra
A tálaláshoz:
ízlés szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. A gombát 20 percre forró vízbe áztatjuk, aztán lecsepegtetjük, és felszeleteljük. A tofut kis kockákra vágjuk.

2. A cérnametéltet vastagságú rizstésztát egy tűzálló tálba tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 5 percig áztatjuk benne, míg megpuhul. Lecsepegtetjük.

3. Egy wokot vagy vastag aljú serpenyőt felhevítünk. Beleöntjük az olajat, és mikor nagyon forró, beletesszük a fokhagymát, a gyömbért és a tofut; 1 percig keverve sütjük. Beletesszük a sárgarépát, a zöldbabot, a paprikát és a gombát, és 2 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a Golden Mountain szószt, a halszószt és a cukrot; jól összeforgatjuk, lefedjük, és 1 percig pároljuk.

4. Beletesszük a cérnametéltet, a szójacsírát és a káposzta háromnegyed részét, és összeforgatjuk. Lefedve 30 másodpercig pároljuk. Egy tálon elrendezzük a cérnametéltet, szójacsírával és a maradék káposztával körítjük, és édes chiliszósszal tálaljuk.

Édes chilimártás

Édes chilimártás
6 nagyobb piros chilipaprika
25 dkg porcukor
2 teáskanál halszósz
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
0.6 dl fehér ecet
1 teáskanál
4 gerezd finomra vágott fokhagyma

1. A nagy piros chiliket kimagozzuk, és 15 percre forró vízbe áztatjuk.

2. Robotgépben simára keverjük az aprított piros chilivel, a fehér ecettel, a porcukorral, a sóval és a finomra aprított fokhagymával.

3. Áttesszük egy lábosba, és közepes hőfokon 15 percig főzzük, gyakran megkeverjük, míg besűrűsödik. Lehűtjük. Belekeverjük a halszószt.

Vegetáriánus rizstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1685 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vegetáriánus rizstészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár