Chiang mai tészta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chiang mai tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál piros currypaszta
35 dkg sovány, szeletelt sertéshús
vagy
35 dkg sovány, szeletelt csirkehús
dkg friss korianderzöld
1 evőkanál olaj
3 szem apróra vágott mogyoróhagyma
2 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál lágy barna cukor
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1. Egy wokban vagy lábosban, lobogó vízben főzzük a tésztát 2-3 percig, vagy míg épphogy megpuhul. Lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. Egy wokban vagy nagy serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Beletesszük a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a chilit és a currykrémet; keverve sütjük 2 percig, vagy míg illatozni kezd. A húst 2 adagban a wokba tesszük, és 3 percig pirítjuk, vagy míg a hús elszíneződik.

2. Az összes húst visszatesszük a wokba. Hozzáadjuk a sárgarépát, a halszószt és a cukrot; felforraljuk.

3. A tálakban szétosztjuk a tésztát, és belekeverünk egy-egy adag húskeveréket és újhagymát. A tetejére korianderleveleket teszünk, és azonnal tálaljuk. Nagyon finom thai mártogató szósszal.

Piros currykrém

Piros currykrém
20 szem apróra vágott mogyoróhagyma
12 gerezd apróra vágott fokhagyma
6 db apróra vágott kaffircitromlevél
12 db szárított piros chilipaprika vagy
12 db friss, durvára vágott piros chilipaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 teáskanál szemes fekete bors
2 teáskanál rákpaszta
1 teáskanál reszelt szerecsendió
2 evőkanál olaj
4 szál apróra vágott fenyérfű
2 evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
2 teáskanál
2 teáskanál őrölt kurkuma

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandermagot és a rómaiköményt, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt időnként megrázogatjuk.

2. A pirított fűszereket és a szemes borsot egy mozsárba tesszük, és mozsártörővel finomra törjük.

3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.

4. Robotgépbe tesszük az összetört fűszereket, a rákkrémet, a szerecsendiót és a chilit, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, a gép oldalát lekaparjuk, ezt addig ismételjük, míg sima krémet kapunk.

Thai mártogatószósz

Thai mártogatószósz
1 evőkanál apróra vágott pörkölt mogyoró
12.5 dkg kristálycukor
1 evőkanál halszósz
0.25 db apróra vágott sárgarépa
1.25 dl víz
0.6 dl fehér ecet
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
1 kisebb hámozott, kimagozott uborka

1. Egy kis lábosban elkeverjük a cukrot, a vizet, a fehér ecetet, a halszószt, és a felaprított kis piros chilit.

2. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül főzzük 5 percig, vagy míg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és kissé lehűtjük.

3. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a sárgarépát, és az aprított pörkölt földimogyorót.

Chiang mai tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2910 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Chiang mai tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja