Chiang mai tészta



Elkészítés:
1. Egy wokban vagy lábosban, lobogó vízben főzzük a tésztát 2-3 percig, vagy míg épphogy megpuhul. Lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. Egy wokban vagy nagy serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Beletesszük a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a chilit és a currykrémet; keverve sütjük 2 percig, vagy míg illatozni kezd. A húst 2 adagban a wokba tesszük, és 3 percig pirítjuk, vagy míg a hús elszíneződik.
2. Az összes húst visszatesszük a wokba. Hozzáadjuk a sárgarépát, a halszószt és a cukrot; felforraljuk.
3. A tálakban szétosztjuk a tésztát, és belekeverünk egy-egy adag húskeveréket és újhagymát. A tetejére korianderleveleket teszünk, és azonnal tálaljuk. Nagyon finom thai mártogató szósszal.
Piros currykrém

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandermagot és a rómaiköményt, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt időnként megrázogatjuk.
2. A pirított fűszereket és a szemes borsot egy mozsárba tesszük, és mozsártörővel finomra törjük.
3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.
4. Robotgépbe tesszük az összetört fűszereket, a rákkrémet, a szerecsendiót és a chilit, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, a gép oldalát lekaparjuk, ezt addig ismételjük, míg sima krémet kapunk.
Thai mártogatószósz

1. Egy kis lábosban elkeverjük a cukrot, a vizet, a fehér ecetet, a halszószt, és a felaprított kis piros chilit.
2. Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül főzzük 5 percig, vagy míg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és kissé lehűtjük.
3. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a sárgarépát, és az aprított pörkölt földimogyorót.