Zöldbab krémmártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
50 dkg konzerv zöldbab
vagy
100 dkg zöldbab
5 dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított zöldbabot egészben vagy hüvelyknyi darabokra vágva sós vízben puhára főzzük, és levétől lecsurgatjuk. (A konzervet csak lecsepegtetjük.) 2 dkg vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és beleöntjük a zöldbabot, meghintjük a petrezselyemmel. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel, a zöldbabra öntjük, tetejére szórjuk a maradék vajdarabkákat, előmelegített sütőben alaposan átsütjük.

Ugyanígy elkészíthető a Zöldbab sajtos krémmártással, csak 10 dkg reszelt sajt szükséges még hozzá. Felét a tojásos tejfölhöz keverjük, a maradékot a tetejére szórjuk. Addig sütjük, míg a sajt pirulni nem kezd.

Zöldbab krémmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 245 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Zöldbab krémmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
hírlevél