Musaman marhacurry

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Musaman marhacurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál currypaszta
3 ¾ dl kókusztej
50 dkg kockára vágott bélszín
vagy
50 dkg kockára vágott marhahátszín
1 evőkanál olaj
2 db hámozott, kockára vágott burgonya
2 és fél dl víz
2 evőkanál tamarindpüré
2 teáskanál lágy barna cukor
2 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika
2 nagyobb fej vastagra szeletelt vöröshagyma
vagy
2 nagyobb fej cikkekre vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. Adagonként beletesszük a marhahúst, és minden adagot közepes hőfokon keverve sütünk, míg jól megbarnul. A húst kivesszük a wokból, és papírtörlőre félretesszük.

2. A currykrémet a wokba tesszük, és 1 percig keverjük. Beletesszük a hagymát és a burgonyát, és gyakran megkeverve aranybarnára pirítjuk. Kivesszük a wokból, és félretesszük.

3. Beleöntjük a kókusztejet és a vizet. Keverve felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül 15 percig főzzük.

4. Visszatesszük a wokba a húst, a hagymát és a burgonyát. Hozzáadjuk a kardamomot, a babérlevelet, a tamarinduszt és a cukrot. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön, fedél nélkül főzzük 20 percig, vagy míg a hús megpuhul. A keverékből kivesszük a kardamom tokokat és a babérleveleket. Ha használunk, hozzáadjuk a földimogyorót. A tetejét megszórjuk a chilivel. Párolt rizzsel tálaljuk.

A musaman curry az indiai muzulmán konyha hatását tükrözi, amennyiben szárított fűszereket (rómaiköményt, koriandermagot, kardamomot, fahéjat és szegfűszeget) használnak hozzá thai fűszerekkel és friss fűszernövényekkel kombinálva.
A musaman curryhez a húst nagyobb darabokra vágják, mint ahogy a thai ételeknél megszokott, és hosszabb párolási időt igényel.

Musaman currykrém

Musaman currykrém
6 gerezd kis méretű, apróra vágott fokhagyma
2 szál apróra vágott fenyérfű
15 db szárított piros chilipaprika
10 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál koriandermag
1 evőkanál római kömény
4 szem kardamon
2 teáskanál szemes fekete bors
1 evőkanál rákpaszta
1 teáskanál reszelt szerecsendió
0.5 teáskanál őrölt szegfűszeg

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandert, a rómaiköményt és a kardamom magot, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.

2. Egy mozsárba tesszük a pirított fűszereket és a szemes borsot, és mozsártörővel finomra őröljük.

3. Az őrölt fűszereket a többi hozzávalóval egy robotgépbe tesszük. 20 másodpercig keverjük, a robotgép oldalát egy kenőlapáttal lekapargatjuk. Egyszerre 5 másodpercig folytatjuk a keverést, minden alkalommal lekaparjuk a robotgép oldalát, míg sima krémet kapunk.

Musaman marhacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1180 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Musaman marhacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista