Musaman marhacurry



Elkészítés:
1. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. Adagonként beletesszük a marhahúst, és minden adagot közepes hőfokon keverve sütünk, míg jól megbarnul. A húst kivesszük a wokból, és papírtörlőre félretesszük.
2. A currykrémet a wokba tesszük, és 1 percig keverjük. Beletesszük a hagymát és a burgonyát, és gyakran megkeverve aranybarnára pirítjuk. Kivesszük a wokból, és félretesszük.
3. Beleöntjük a kókusztejet és a vizet. Keverve felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő nélkül 15 percig főzzük.
4. Visszatesszük a wokba a húst, a hagymát és a burgonyát. Hozzáadjuk a kardamomot, a babérlevelet, a tamarinduszt és a cukrot. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön, fedél nélkül főzzük 20 percig, vagy míg a hús megpuhul. A keverékből kivesszük a kardamom tokokat és a babérleveleket. Ha használunk, hozzáadjuk a földimogyorót. A tetejét megszórjuk a chilivel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Musaman currykrém

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandert, a rómaiköményt és a kardamom magot, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.
2. Egy mozsárba tesszük a pirított fűszereket és a szemes borsot, és mozsártörővel finomra őröljük.
3. Az őrölt fűszereket a többi hozzávalóval egy robotgépbe tesszük. 20 másodpercig keverjük, a robotgép oldalát egy kenőlapáttal lekapargatjuk. Egyszerre 5 másodpercig folytatjuk a keverést, minden alkalommal lekaparjuk a robotgép oldalát, míg sima krémet kapunk.