Musaman currykrém

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Musaman currykrém
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd kis méretű, apróra vágott fokhagyma
2 szál apróra vágott fenyérfű
15 db szárított piros chilipaprika
10 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál koriandermag
1 evőkanál római kömény
4 szem kardamom
2 teáskanál szemes fekete bors
1 evőkanál rákpaszta
1 teáskanál reszelt szerecsendió
½ teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandert, a rómaiköményt és a kardamom magot, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.

2. Egy mozsárba tesszük a pirított fűszereket és a szemes borsot, és mozsártörővel finomra őröljük.

3. Az őrölt fűszereket a többi hozzávalóval egy robotgépbe tesszük. 20 másodpercig keverjük, a robotgép oldalát egy kenőlapáttal lekapargatjuk. Egyszerre 5 másodpercig folytatjuk a keverést, minden alkalommal lekaparjuk a robotgép oldalát, míg sima krémet kapunk.

A musaman curry az indiai muzulmán konyha hatását tükrözi, amennyiben szárított fűszereket (rómaiköményt, koriandermagot, kardamomot, fahéjat és szegfűszeget) használnak hozzá thai fűszerekkel és friss fűszernövényekkel kombinálva.
Musaman currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1702 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Musaman currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár