Balti masala

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Balti masala
Eszközök: mozsár, serpenyő, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál koriandermag
20 levél curry
11 teáskanál chilipor
1 teáskanál görögszéna
2 és fél dl olaj
2 és fél dl ecet
2 evőkanál római kömény
2 rúd tört fahéj
2 teáskanál édesköménymag
2 teáskanál fekete mustármag
2 teáskanál kardamom
6 szem szegfűszeg
4 teáskanál őrölt kurkuma
4 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:

1. Egy kis serpenyőbe teszünk koriandermagot, rómaikömény magot, összetört fahéjrudat, édeskömény magot, feketemustár magot és kardamom magot, görögszénát, szegfűszeget, babérlevelet, currylevelet.

2. Közepes hőfokon keverve sütjük, míg a fűszerek illatozni kezdenek. Áttesszük egy mozsárba, hagyjuk kihűlni, majd porrá őröljük.

3. Hozzáadunk őrölt kurkumát és fokhagymaport, őrölt gyömbért, chiliport és ecetet.

4. Egy serpenyőben felhevítünk olajat, hozzáadjuk a krémet, és 5 percig keverve sütjük. Meleg sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Balti masala
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Balti masala
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
ételfotó