Garam masala

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Garam masala
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Garam masala
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garam masala
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek