Indonéz sambal

Indonéz sambal krém

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indonéz sambal
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb szárított piros chilipaprika
6 gerezd fokhagyma
1 ¾ dl tamarindpüré
2 nagyobb fej lilahagyma
1 teáskanál rákpaszta
1 és ¼ dl olaj
2 teáskanál
1 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál lágy barna cukor
vagy
1 evőkanál reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. A piros chilit 30 percre forró vízbe áztatjuk; lecsepegtetjük. A chilit, a durvára aprított lila hagymát, a fokhagymát, a rákkrémet és az olajat robotgépbe tesszük, és sima krémmé keverjük, az oldalát rendszeresen lekapargatjuk.

2. Egy vastag aljú serpenyőt alacsony hőfokra hevítünk, és a krémet 10 percig főzzük benne, rendszeresen megkeverjük, míg nagyon sima lesz.

3. Belekeverjük a tamarindusz pürét, a reszelt pálmacukrot vagy puha barna cukrot, a sót és az őrölt borsot. Felforraljuk, és lassú tűzön 2 percig főzzük. Lehűtjük, és meleg sterilizált üvegekbe töltjük.

A hűtőben 2 hétig, a mélyhűtőben 3 hónapig is tárolhatjuk.

Indonéz sambal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2987 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Indonéz sambal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest