Ropogós sült tészta
Mee grob, Mee krob



Elkészítés:
1. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, a tápcsatornáját eltávolítjuk, és a húsát apróra vágjuk. Félretesszük.
2. A cérnametéltet 1 percre egy tál forró vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük, és 20 percig száradni hagyjuk.
3. Egy wokban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat; 2 adagban beletesszük a tofut, és 1 percig pirítjuk, míg aranyszínű és ropogós lesz. Lecsepegtetjük.
4. A teljesen száraz cérnametéltet több adagban a wokba tesszük; kb. 10 másodpercig sütjük, míg megdagad, és aranyszínű lesz. A cérnametéltet azonnal kivesszük a wokból, nehogy túl sok olajat szívjon magába. Papírtörlőn lecsepegtetjük; hagyjuk kihűlni.
5. A wokból kiöntjük az olajat, csak 1 evőkanálnyit hagyunk benne. A wokot nagyon magas hőfokra újra felhevítjük, és beletesszük a fokhagymát, gyömbért, a darált húst és a garnélahúst; keverve sütjük 2 percig, vagy míg aranybarna lesz. Hozzáadjuk az ecetet, a halszószt, a cukrot, a chiliszószt és a chilit; addig keverjük, míg felforr.
6. Közvetlenül a tálalás előtt a wokba tesszük a tésztát és a tofut, és jól beleforgatjuk. Gyorsan beleforgatjuk a savanyított fokhagymát, a metélőfokhagymát és a koriandert.