Ropogós sült tészta

Mee grob, Mee krob

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg nyers garnélarák
10 dkg száraz rizstészta
10 dkg sült tofu
vagy
1 db 4 cm-es, frissen reszelt gyömbér
3 dkg friss korianderzöld
5 dl olaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál fehér ecet
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál lágy barna cukor
2 evőkanál chiliszósz
1 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
2 kisebb fej savanyított, apróra vágott fokhagyma
3 dkg apróra vágott kínai metélőhagyma

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kivesszük a páncéljából, a tápcsatornáját eltávolítjuk, és a húsát apróra vágjuk. Félretesszük.

2. A cérnametéltet 1 percre egy tál forró vízbe tesszük, majd lecsepegtetjük, és 20 percig száradni hagyjuk.

3. Egy wokban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat; 2 adagban beletesszük a tofut, és 1 percig pirítjuk, míg aranyszínű és ropogós lesz. Lecsepegtetjük.

4. A teljesen száraz cérnametéltet több adagban a wokba tesszük; kb. 10 másodpercig sütjük, míg megdagad, és aranyszínű lesz. A cérnametéltet azonnal kivesszük a wokból, nehogy túl sok olajat szívjon magába. Papírtörlőn lecsepegtetjük; hagyjuk kihűlni.

5. A wokból kiöntjük az olajat, csak 1 evőkanálnyit hagyunk benne. A wokot nagyon magas hőfokra újra felhevítjük, és beletesszük a fokhagymát, gyömbért, a darált húst és a garnélahúst; keverve sütjük 2 percig, vagy míg aranybarna lesz. Hozzáadjuk az ecetet, a halszószt, a cukrot, a chiliszószt és a chilit; addig keverjük, míg felforr.

6. Közvetlenül a tálalás előtt a wokba tesszük a tésztát és a tofut, és jól beleforgatjuk. Gyorsan beleforgatjuk a savanyított fokhagymát, a metélőfokhagymát és a koriandert.

Ropogós sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Ropogós sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
twitter