Borban párolt kagyló fenyérfűvel és bazsalikommal



Elkészítés:
1. A nyitott kagylókat kidobjuk. A zárt kagylók külső részét egy kefével lesúroljuk, a szakállukat eltávolítjuk, és kidobjuk. A kagylókat egy tál hideg vízben 10 percig áztatjuk; lecsepegtetjük.
2. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a fenyérfüvet és a chilit, és alacsony hőfokon, időnként megkeverve 4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bort és a halszószt, és 3 percig főzzük.
3. A kagylókat a wokba tesszük, és jól megforgatjuk benne. A wokot lefedjük, a hőfokot megnöveljük, és 3-4 percig főzzük, vagy míg a kagylók kinyílnak. (Ne főzzük túl, mert akkor a kagylók megkeményednek.) Amelyik 4 perc után sem nyílt ki, azt kidobjuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, jól beleforgatjuk, és párolt rizzsel tálaljuk.