Borban párolt kagyló fenyérfűvel és bazsalikommal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borban párolt kagyló fenyérfűvel és bazsalikommal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss fekete kagyló
2 szál apróra vágott fenyérfű
3 dkg friss, apróra vágott thai bazsalikom
2 és fél dl fehérbor
1 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál halszósz
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. A nyitott kagylókat kidobjuk. A zárt kagylók külső részét egy kefével lesúroljuk, a szakállukat eltávolítjuk, és kidobjuk. A kagylókat egy tál hideg vízben 10 percig áztatjuk; lecsepegtetjük.

2. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a fenyérfüvet és a chilit, és alacsony hőfokon, időnként megkeverve 4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bort és a halszószt, és 3 percig főzzük.

3. A kagylókat a wokba tesszük, és jól megforgatjuk benne. A wokot lefedjük, a hőfokot megnöveljük, és 3-4 percig főzzük, vagy míg a kagylók kinyílnak. (Ne főzzük túl, mert akkor a kagylók megkeményednek.) Amelyik 4 perc után sem nyílt ki, azt kidobjuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, jól beleforgatjuk, és párolt rizzsel tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Borban párolt kagyló fenyérfűvel és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1837 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Borban párolt kagyló fenyérfűvel és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja