Töltött pulyka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db pulyka
1 csapott kávéskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál borsmenta
1 kávéskanál majoránna
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
20 dkg rizs
1 csomó metélőhagyma
3 szál zellerzöld
1 csapott kávéskanál köménymag

Elkészítés:

A baromfi nyakából, szárnyából, zúzájából, májából és lábából levest főzünk. Nyakáról a bőrt lehúzzuk és félretesszük.

Egy kevés zsíron vagy olajon rizst üvegesre, majd levessel felöntve puhára párolunk.

Közben füstölt szalonnát kockára vágva megolvasztunk, teszünk rá apróra vágott sárgarépát, gombát, zöldborsót és fedő alatt puhára pároljuk. A megpárolt zöldségeket és a levesben főtt, kicsontozott húst megdaráljuk és beleteszünk majoránnát, borsmentát, lekapart fokhagymát, egy nagy csomó apróra vágott petrezselyemzöldet, metélőhagymát, vágott zellerzöldet, fűszerköményt és pirospaprikát, megsózzuk és jól összekeverjük.

Ezzel a masszával megtöltjük a hasüreget (amennyiben marad töltelék, úgy a nyakát is) és alufóliába csomagolva forró sütőben másfél-két óráig sütjük. A fóliát levéve még tovább sütjük, hogy barnapiros legyen.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Burgonyapürével tálaljuk.
Töltött pulyka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
Kép nélkül
Töltött pulyka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
szótár