Párolt halszelet gyömbérrel és chilivel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt halszelet gyömbérrel és chilivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 5 cm-es, csíkokra vágott gyömbér
2 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott koriander
3 szál csíkokra vágott újhagyma
2 evőkanál zöldcitromlé

Elkészítés:

1. Egy bambusz párolóbetétet kibélelünk banánlevelekkel vagy sütőpapírral (azért, hogy a hal ne ragadjon hozzá, és ne vegye át a bambusz ízét).

2. A halszeleteket (egyenként kb. 20 dkg-os) elrendezzük a párolóbetétben, a tetejükre tesszük a gyömbért, a fokhagymát, a chilit és a koriandert. Egy wokban vagy nagy lábosban forró víz fölé téve, lefedve 5-6 percig gőzöljük.

3. A fedőt levesszük, a halra szórjuk az újhagymát, és rácsepegtetjük a zöldcitromlét. Lefedve még 30 másodpercig gőzöljük, vagy míg a hal átfő. Azonnal tálaljuk zöldcitrom cikkekkel és hagymával vagy fűszernövényekkel körített párolt rizzsel.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Párolt halszelet gyömbérrel és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1360 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Párolt halszelet gyömbérrel és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista