Ropogósra sült hal csípős-savanyú koriandermártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogósra sült hal csípős-savanyú koriandermártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg lepikkelyezett, konyhakész fehér húsú halfilé
2 teáskanál friss, törött zöldbors
2 teáskanál apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál tamarindpüré
1 db 5 cm-es, frissen reszelt gyömbér
4 szál apróra vágott újhagyma
1 és ¼ dl kókusztej
1 evőkanál halszósz
3 dkg friss korianderzöld
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint édes chiliszósz
ízlés szerint fejes saláta

Elkészítés:

1. A hal mindkét oldalát nem túl mélyen beirdaljuk, hogy rombuszmintát kapjunk. Levagdossuk az uszonyokat, ha túl hosszúak.

2. Egy nagy wokban vagy vastag aljú mély serpenyőben felhevítjük az olajat. A halat egészben az olajba tesszük, és mindkét oldalát 4-5 percig sütjük, körbeforgatjuk az olajban, hogy biztosítsuk, hogy az egész hal ropogós legyen és átsüljön (beleértve a farkát és a fejét). A halat papírtörlőn jól lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.

3. A wokból kiöntjük majdnem az összes olajat. A wokot közepes tűzön felhevítjük, beletesszük az újhagymát, a gyömbért, a szemes borsot és a chilit, és 3 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a tamarinduszt és a halszószt, és 2 percig főzzük.

4. A halat egy tálon salátaágyra tesszük, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk korianderlevéllel, és chiliszósszal tálaljuk.

A tálalásnál fogóval vagy egy kis falapáttal kis darabokat emeljünk le a hal csontjairól. Aztán vegyük ki a csontokat, vagy fordítsuk meg a halat, és az alsó részéről is emeljünk le darabkákat.
Ropogósra sült hal csípős-savanyú koriandermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1976 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Ropogósra sült hal csípős-savanyú koriandermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj