Garnélás omlett

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Garnélás omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 kisebb tisztított, nyers garnélarák
4 db tojás
2 evőkanál olaj
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál apróra vágott fenyérfű
2 db apróra vágott koriandergyökér
1 evőkanál apróra vágott piros chilipaprika
3 szál apróra vágott újhagyma
½ teáskanál fekete bors
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál lágy barna cukor
2 evőkanál víz
2 teáskanál halszósz
A tálaláshoz:
igény szerint chiliszósz
ízlés szerint korianderzöld
ízlés szerint csíkokra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. Egy nagy wokban felhevítjük az olaj felét; beletesszük a fokhagymát, fenyérfüvet, koriandergyökeret és chilit, és közepes hőfokon 20 másodpercig keverjük. Beletesszük a garnélát, és keverve sütjük, míg megváltozik a színe. Hozzáadjuk az újhagymát, borsot, 1 evőkanál halszószt és a cukrot; jól beleforgatjuk, és levesszük a tűzről.

2. Egy tálban habosra verjük fel a tojásokat a vízzel és 2 teáskanál halszósszal. A többi olajat a wokba öntjük, és körbefuttatjuk, hogy bevonja az oldalát. A wokot felhevítjük; amikor forró, beleöntjük a tojáskeveréket, és körbefuttatjuk a wokban. Hagyjuk, hogy a keverék megszilárduljon a szélek alatt, majd megemelgetjük a széleket (1. kép), és kissé megbillentjük a wokot, hogy a még folyékony keverék az omlett aláfolyjon. Ezt az eljárást ismételjük, míg az omlett majdnem egészen megszilárdul.

3. A garnélakeverék háromnegyed részét az omlett közepére halmozzuk, és az omlett széleit a keverékre hajtjuk (2. kép), hogy kissé fedjék egymást, és az omlett négyzet alakú legyen, vagy félbehajtjuk az omlettet.

4. Az omlettet egy tálra csúsztatjuk, és a tetejére tesszük a maradék garnélakeveréket. A csíkokra vágott újhagymával és a korianderrel díszítjük, a chiliszósszal és párolt rizzsel tálaljuk.

Garnélás omlett Garnélás omlett
A tenger más gyümölcseivel is készíthetjük, például garnélával és fésűkagylóval vegyesen.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Garnélás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garnélás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
lexikon