Penangi mogyorós csirkecurry

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Penangi mogyorós csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg friss, apróra vágott ananász
1 evőkanál penang currykrém
2 és fél dl kókusztej
50 dkg filézett, darabolt csirke felsőcomb
8 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
1 db szeletelt uborka
1 evőkanál olaj
1 nagyobb fej apróra vágott lilahagyma
dl kókuszkrém
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál zöldcitromlé
2 teáskanál lágy barna cukor
másfél dkg thai bazsalikom
A tálaláshoz:
igény szerint chiliszósz

Elkészítés:

1. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a hagymát és a currykrémet, és közepes hőfokon 2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, és felforraljuk.

2. A wokba tesszük a csirkét és a citromleveleket; a hőfokot csökkentve 15 percig főzzük. Egy drót szedőkanállal vagy szűrőkanállal kiszedjük a csirkét. A mártást lassú tűzön kb. 5 perc alatt egész sűrűre főzzük.

3. A csirkét visszatesszük a wokba. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, a halszószt, a zöldcitromlevet és a cukrot, és 5 percig főzzük. Belekeverjük a földimogyorót, a bazsalikomot és az ananászt. Tálalásnál adunk mellé felszeletelt uborkát, tetszés szerint egy kis chiliszószt, valamint párolt rizst.

A Penang currykrém alapja a mogyoró (általában földimogyoró). A Penang curry Malajziából származik, de manapság megtalálható a thai és az indonéz konyhában is.
Penangi mogyorós csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Penangi mogyorós csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
könyvek