Csípős sertéscurry sütőtökkel



Elkészítés:
1. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a currykrémet, és 1 percig keverjük. Beletesszük a sertéshúst, és mérsékelten magas hőfokon keverve sütjük, míg aranybarna lesz.
2. Hozzáadjuk a kókusztejet, a vizet, a sütőtököt és a citromleveleket, és lassú tűzön 20 percig főzzük, vagy míg a hús megpuhul.
3. A wokba tesszük a kókuszkrémet, a halszószt és a cukrot, és összekeverjük. A tetejét megszórjuk chilivel. Tetszés szerint díszíthetjük bazsalikomágakkal, és párolt rizzsel tálaljuk.
Piros currykrém

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandermagot és a rómaiköményt, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt időnként megrázogatjuk.
2. A pirított fűszereket és a szemes borsot egy mozsárba tesszük, és mozsártörővel finomra törjük.
3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.
4. Robotgépbe tesszük az összetört fűszereket, a rákkrémet, a szerecsendiót és a chilit, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, a gép oldalát lekaparjuk, ezt addig ismételjük, míg sima krémet kapunk.