Csípős sertéscurry sütőtökkel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csípős sertéscurry sütőtökkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál piros currypaszta
2 és fél dl kókusztej
35 dkg darabolt sütőtök
50 dkg sovány, darabolt sertéshús
vagy
50 dkg sovány, csíkokra vágott sertéshús
2 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika
1 evőkanál olaj
1 és ¼ dl víz
dl kókuszkrém
1 evőkanál halszósz
1 teáskanál lágy barna cukor

Elkészítés:

1. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a currykrémet, és 1 percig keverjük. Beletesszük a sertéshúst, és mérsékelten magas hőfokon keverve sütjük, míg aranybarna lesz.

2. Hozzáadjuk a kókusztejet, a vizet, a sütőtököt és a citromleveleket, és lassú tűzön 20 percig főzzük, vagy míg a hús megpuhul.

3. A wokba tesszük a kókuszkrémet, a halszószt és a cukrot, és összekeverjük. A tetejét megszórjuk chilivel. Tetszés szerint díszíthetjük bazsalikomágakkal, és párolt rizzsel tálaljuk.

Piros currykrém

Piros currykrém
20 szem apróra vágott mogyoróhagyma
12 gerezd apróra vágott fokhagyma
6 db apróra vágott kaffircitromlevél
12 db szárított piros chilipaprika vagy
12 db friss, durvára vágott piros chilipaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 teáskanál szemes fekete bors
2 teáskanál rákpaszta
1 teáskanál reszelt szerecsendió
2 evőkanál olaj
4 szál apróra vágott fenyérfű
2 evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
2 teáskanál
2 teáskanál őrölt kurkuma

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandermagot és a rómaiköményt, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt időnként megrázogatjuk.

2. A pirított fűszereket és a szemes borsot egy mozsárba tesszük, és mozsártörővel finomra törjük.

3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.

4. Robotgépbe tesszük az összetört fűszereket, a rákkrémet, a szerecsendiót és a chilit, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, a gép oldalát lekaparjuk, ezt addig ismételjük, míg sima krémet kapunk.

Csípős sertéscurry sütőtökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csípős sertéscurry sütőtökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése