Fűszeres hússaláta

Larb

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres hússaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
1 dkg friss, apróra vágott korianderzöld
¾ dkg friss, apróra vágott menta
vagy
2 teáskanál chiliszósz
3 teáskanál finomra reszelt zöldcitromhéj
3 db friss, apróra vágott zöld chilipaprika
másfél evőkanál olaj
másfél kisebb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
7 és fél dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
3 ¾ dkg pirított fokhagyma
A tálaláshoz:
ízlés szerint fejes saláta

Elkészítés:

1. Egy wokban felhevítjük az olajat, és magas hőfokon keverve sütjük benne a fenyérfüvet, a chilit és a darált húst 6 percig, míg a darált hús megsül, a csomókat szétnyomkodjuk. Áttesszük egy tálba.

2. A kihűlt húsos keverékbe tesszük a zöldcitromlevet, -héjat és a chiliszószt. Egy tálon elrendezzük a salátaleveleket. A darált húsba keverjük a koriander, menta, hagyma, földimogyoró és pirított fokhagyma nagy részét, a salátalevelekre kanalazzuk, és megszórjuk a többi korianderrel, mentával, hagymával, földimogyoróval és sült fokhagymával.

Fűszeres hússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 971 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Fűszeres hússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon