Halfilé kókusztejben

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halfilé kókusztejben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókusztej
1 és ¼ dl kókuszkrém
1 darabka 2 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál halszósz
2 szál fenyérfű
2 szál apróra vágott koriandergyökér
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 teáskanál lágy barna cukor
A tálaláshoz:
igény szerint kaffircitromlevél

Elkészítés:

1. A wokot felhevítjük. Beletesszük az egész chiliket, és addig pirítjuk, míg mindenütt épphogy kezdenek megbarnulni. A zöld chiliket kivesszük, lehűtjük, és felszeleteljük. A halat kockákra vágjuk. Egy kés lapjával összezúzzuk a fenyérfüvet.

2. A wokba tesszük a fenyérfüvet, koriandergyökeret, citromlevelet, gyömbért, fokhagymát, újhagymát (csak a fehér részét), cukrot és a kókusztejet. Felforraljuk, és lassú tűzön 2 percig főzzük. Beletesszük a haldarabokat, és lassú tűzön főzzük 2-3 percig, vagy míg megpuhulnak. Belekeverjük a kókuszkrémet.

3. Beleforgatjuk a felszeletelt zöld chilit, a halszószt, a zöldcitromlevet, és megsózzuk. Tálalás előtt kivesszük belőle a fenyérfüvet és az egész chiliket.

Halfilé kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Halfilé kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook