Párolt bélszín spenóttal és póréhagymával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 levél spenót
1 szál szeletelt póréhagyma
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál halszósz
3 evőkanál olaj
4 db apróra vágott koriandergyökér
másfél dkg friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál törött fekete bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál lágy barna cukor
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A bélszínt 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Robotgépbe tesszük a szójaszószt, a halszószt, 1 evőkanál olajat, a koriandert, a borsot, a fokhagymát és a cukrot, és simára keverjük. A páclevet a bélszínre öntjük; lefedve legalább 120 percre, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

2. A bélszínt lecsepegtetjük, a páclevet megtartjuk. Egy wokban felhevítünk 1 evőkanál olajat. Beletesszük a bélszínszeleteket, és mindkét oldalon jó barnára sütjük. Ráöntjük a páclevet és a vizet, és lassú tűzön 8 percig főzzük. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A mártást 10 percig lassú tűzön főzzük; félretesszük. A bélszínt falatnyi darabokra vágjuk.

3. Egy serpenyőben felhevítjük a többi olajat; beletesszük a pórét, és közepes tűzön 2 percig keverve sütjük. Beletesszük a spenótot, és fél percig pirítjuk.

4. Egy tálon elrendezzük a spenótot és a póréhagymát a hússal. A mártást a húsra öntjük, és zöldcitrom-levet csepegtetünk rá. Tetszés szerint tálalhatjuk chiliszeletekkel és rizzsel.

Párolt bélszín spenóttal és póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Párolt bélszín spenóttal és póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest