Zöld csirkecurry



Elkészítés:
1. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. A wokba tesszük a hagymát és a currykrémet, és állandóan keverve 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet és a vizet, felforraljuk.
2. Beletesszük a csirkedarabokat, a zöldbabot és a citromleveleket, és összekeverjük. A hőt csökkentve lassú tűzön 15-20 percig főzzük, vagy míg a csirke megpuhul.
3. Hozzáadjuk a halszószt, a zöldcitromlevet, a zöldcitromhéjat és a cukrot; összekeverjük. Közvetlen tálalás előtt friss korianderlevelet szórunk rá. Párolt rizzsel tálaljuk.
Zöld currykrém

1. A koriandermagot és a rómaiköményt egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.
2. Egy mozsárban mozsártörővel finom porrá őröljük a pirított fűszereket és a szemes borsot.
3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.
4. Az őrölt fűszereket és a rákkrémet robotgépbe tesszük, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, egy kenőlapáttal lekapargatjuk a robotgép oldalát, ezt addig folytatjuk, míg sima krémet kapunk.