Zöld csirkecurry

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál zöld currypaszta
3 ¾ dl kókusztej
50 dkg filézett, darabolt csirke felsőcomb
dkg friss korianderzöld
2 teáskanál lágy barna cukor
1 teáskanál finomra reszelt zöldcitromhéj
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl víz
10 dkg darabolt zöldbab

Elkészítés:

1. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. A wokba tesszük a hagymát és a currykrémet, és állandóan keverve 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet és a vizet, felforraljuk.

2. Beletesszük a csirkedarabokat, a zöldbabot és a citromleveleket, és összekeverjük. A hőt csökkentve lassú tűzön 15-20 percig főzzük, vagy míg a csirke megpuhul.

3. Hozzáadjuk a halszószt, a zöldcitromlevet, a zöldcitromhéjat és a cukrot; összekeverjük. Közvetlen tálalás előtt friss korianderlevelet szórunk rá. Párolt rizzsel tálaljuk.

A csirke felsőcomb íze édeskés, és húsa jó a currykhoz, de tetszés szerint használhatunk csirkemellfilét is. A húst nem szabad túlfőzni, mert akkor kemény lesz.

Zöld currykrém

Zöld currykrém
1 db friss, apróra vágott galangagyökér
8 nagy durvára vágott zöld chilipaprika
20 szem mogyoróhagyma
12 gerezd friss, apróra vágott fokhagyma
10 dkg friss, apróra vágott koriander
2 evőkanál olaj
2 teáskanál
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 teáskanál szemes fekete bors
2 teáskanál rákpaszta
6 db apróra vágott kaffircitromlevél
3 szál apróra vágott fenyérfű
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj

1. A koriandermagot és a rómaiköményt egy száraz serpenyőben közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk.

2. Egy mozsárban mozsártörővel finom porrá őröljük a pirított fűszereket és a szemes borsot.

3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.

4. Az őrölt fűszereket és a rákkrémet robotgépbe tesszük, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, egy kenőlapáttal lekapargatjuk a robotgép oldalát, ezt addig folytatjuk, míg sima krémet kapunk.

Zöld csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4073 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöld csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
könyvek