Piros zöldségcurry



Elkészítés:
1. Egy nagy wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Közepes hőfokon kevergetve 4 percig pirítjuk benne a hagymát és a currykrémet.
2. Hozzáadjuk a kókusztejet és a vizet, felforraljuk, és lassú tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát, a karfiolt és a citromleveleket, és lassú tűzön 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a 3 cm-es darabokra vágott kígyóbabot, a paprikát, a kukoricát és a szemes borsot, és 5 percig főzzük, vagy míg a zöldségek kissé megpuhulnak.
3. Belekeverjük a bazsalikomot, a halszószt, a zöldcitromlevet és a cukrot. Párolt rizzsel tálaljuk.
Piros currykrém

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandermagot és a rómaiköményt, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt időnként megrázogatjuk.
2. A pirított fűszereket és a szemes borsot egy mozsárba tesszük, és mozsártörővel finomra törjük.
3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.
4. Robotgépbe tesszük az összetört fűszereket, a rákkrémet, a szerecsendiót és a chilit, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, a gép oldalát lekaparjuk, ezt addig ismételjük, míg sima krémet kapunk.