Piros zöldségcurry

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros zöldségcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál piros currypaszta
3 ¾ dl kókusztej
2 db darabolt burgonya
20 dkg rózsáira bontott karfiol
15 dkg darabolt kígyóbab
½ db darabolt piros húsú paprika
10 db hosszában félbevágott, friss bébikukorica
2 teáskanál lágy barnacukor
1 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
1 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 és fél dl víz
1 evőkanál durvára tört zöldbors
másfél dkg finomra vágott thai bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy nagy wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Közepes hőfokon kevergetve 4 percig pirítjuk benne a hagymát és a currykrémet.

2. Hozzáadjuk a kókusztejet és a vizet, felforraljuk, és lassú tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát, a karfiolt és a citromleveleket, és lassú tűzön 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a 3 cm-es darabokra vágott kígyóbabot, a paprikát, a kukoricát és a szemes borsot, és 5 percig főzzük, vagy míg a zöldségek kissé megpuhulnak.

3. Belekeverjük a bazsalikomot, a halszószt, a zöldcitromlevet és a cukrot. Párolt rizzsel tálaljuk.

Piros currykrém

Piros currykrém
20 szem apróra vágott mogyoróhagyma
12 gerezd apróra vágott fokhagyma
6 db apróra vágott kaffircitromlevél
12 db szárított piros chilipaprika vagy
12 db friss, durvára vágott piros chilipaprika
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 teáskanál szemes fekete bors
2 teáskanál rákpaszta
1 teáskanál reszelt szerecsendió
2 evőkanál olaj
4 szál apróra vágott fenyérfű
2 evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
2 teáskanál
2 teáskanál őrölt kurkuma

1. Egy száraz serpenyőbe tesszük a koriandermagot és a rómaiköményt, és közepes hőfokon 2-3 percig pirítjuk, a serpenyőt időnként megrázogatjuk.

2. A pirított fűszereket és a szemes borsot egy mozsárba tesszük, és mozsártörővel finomra törjük.

3. A rákkrémet egy kis darab alufóliába csomagoljuk, és forró grill alatt 3 percig sütjük, a csomagocskát kétszer megfordítjuk.

4. Robotgépbe tesszük az összetört fűszereket, a rákkrémet, a szerecsendiót és a chilit, és 5 másodpercig keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 20 másodpercig keverjük, a gép oldalát lekaparjuk, ezt addig ismételjük, míg sima krémet kapunk.

Piros zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1033 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Piros zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
könyvek