Csirkeleves galangával
Tom kha gai



Elkészítés:
1. A galangát vékony szeletekre vágjuk. Egy közepes méretű lábosban összekeverjük a galangát, a kókusztejet és a levest. Felforraljuk, majd a hőt csökkentve lassú tűzön 10 percig főzzük, időnként megkeverjük.
2. Beletesszük a csirkemellet és a chilit, és lassú tűzön 8 percig főzzük. Hozzáadjuk a halszószt és a cukrot, és összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a koriandert, és azonnal tálaljuk, tetszés szerint díszíthetjük külön korianderlevelekkel.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.