Adobo csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adobo csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt csirkehús
1 teáskanál annattomag
2 evőkanál olaj
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl almaborecet
3 ¾ dl csirkehúsleves
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál szemes fekete bors
3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban összekeverjük a fokhagymát, az ecetet, a csirkelevest, a babérlevelet, a koriandermagot, a szemes fekete borsot, az orleánfa-magot (annatto) és a szójaszószt. Beletesszük a csirkét, és lefedve 120 percen át a hűtőben pácoljuk.

2. Áttesszük a csirkés keveréket egy nagy, vastag aljú lábosba, és felforraljuk. A hőfokot csökkentve, lefedve, lassú tűzön 30 percig főzzük. A fedőt levesszük a lábosról, és további 10 percig sütjük, vagy míg a hús megpuhul. A csirkét kivesszük a lábosból, és félretesszük. A levét ismét felforraljuk, és magas hőfokon kb. 10 perc alatt a felére beforraljuk.

3. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, a csirkét adagonként közepes hőfokon 5 percig sütjük benne, míg ropogós és barna lesz. A beforralt ecetes keveréket a csirkedarabokra öntjük, és rizzsel tálaljuk.

Ha nem kapható orleánfa-mag (annatto), helyettesíthetjük 1 evőkanál pirospaprika és 1/2 teáskanál kurkuma keverékével. Az orleánfa magját benne hagyhatjuk az ételben, de túl kemény ahhoz, hogy megegyük.
Ez az étel a Fülöp-szigetekről származik.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Adobo csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Adobo csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
bevásárlólista