Adobo csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adobo csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt csirkehús
1 teáskanál annattomag
2 evőkanál olaj
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl almaborecet
3 ¾ dl csirkehúsleves
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál szemes fekete bors
3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban összekeverjük a fokhagymát, az ecetet, a csirkelevest, a babérlevelet, a koriandermagot, a szemes fekete borsot, az orleánfa-magot (annatto) és a szójaszószt. Beletesszük a csirkét, és lefedve 120 percen át a hűtőben pácoljuk.

2. Áttesszük a csirkés keveréket egy nagy, vastag aljú lábosba, és felforraljuk. A hőfokot csökkentve, lefedve, lassú tűzön 30 percig főzzük. A fedőt levesszük a lábosról, és további 10 percig sütjük, vagy míg a hús megpuhul. A csirkét kivesszük a lábosból, és félretesszük. A levét ismét felforraljuk, és magas hőfokon kb. 10 perc alatt a felére beforraljuk.

3. Egy wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, a csirkét adagonként közepes hőfokon 5 percig sütjük benne, míg ropogós és barna lesz. A beforralt ecetes keveréket a csirkedarabokra öntjük, és rizzsel tálaljuk.

Ez az étel a Fülöp-szigetekről származik.
Ha nem kapható orleánfa-mag (annatto), helyettesíthetjük 1 evőkanál pirospaprika és 1/2 teáskanál kurkuma keverékével. Az orleánfa magját benne hagyhatjuk az ételben, de túl kemény ahhoz, hogy megegyük.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Adobo csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Adobo csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj