Zöldséges ököruszály

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges ököruszály
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt ökörfarok
2 szál apróra vágott fehérrépa
25 dkg szeletelt zöldbab
2 db szeletelt padlizsán
2 nagy apróra vágott édesburgonya
8 dkg sótlan földimogyoró
2 evőkanál annattomag
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
15 dl víz
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. Egy nagy tűzálló tálba tesszük a 2 cm vastagra darabolt ökörfarok darabokat, annyi sós forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 5 percig állni hagyjuk; kivesszük, és leitatjuk róluk a nedvességet.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a szalonnát, hozzáadjuk az orleánfa magjait, és közepes hőfokon addig sütjük, míg a szalonna megpirul. A serpenyőbe tesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, és 5 percig pirítjuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a hagymakeveréket a serpenyőből, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Egy nagy, mély serpenyőt felhevítünk, adagonként beletesszük a húst, és közepes hőfokon 5 percig sütjük, vagy míg minden oldala megbarnul. Az összes húst visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a hagymakeveréket, vizet, babérlevelet, szójaszószt és halszószt. Felforraljuk, majd a hőfokot csökkentve fedő alatt, lassú tűzön főzzük 1,5 órán át. Hozzáadjuk a zöldséget, és lefedve, lassú tűzön főzzük 20 percig, vagy míg megpuhul.

4. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. A rizst szétterítjük egy tepsiben, és kb. 15 percig pirítjuk, míg aranyszínű lesz. A mogyorót szétterítjük egy tepsiben, és 5 percig pörköljük, vagy amíg kissé megbarnul. Kivesszük a sütőből, kissé lehűtjük, és robotgépben mindkettőt addig aprítjuk, míg a keverék zsemlemorzsára hasonlít. A keveréket átszitáljuk, hogy a nagyobb darabokat eltávolítsuk, majd a mártásba tesszük, és addig keverjük, míg a mártás besűrűsödik.

Ha nem kapható orleánfa-mag (annatto), helyettesíthetjük 1 evőkanál pirospaprika és 1/2 teáskanál kurkuma keverékével. Az orleánfa magját benne hagyhatjuk az ételben, de túl kemény ahhoz, hogy megegyük.
Zöldséges ököruszály
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1516 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöldséges ököruszály
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
könyvek