Zöldséges ököruszály



Elkészítés:
1. Egy nagy tűzálló tálba tesszük a 2 cm vastagra darabolt ökörfarok darabokat, annyi sós forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 5 percig állni hagyjuk; kivesszük, és leitatjuk róluk a nedvességet.
2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a szalonnát, hozzáadjuk az orleánfa magjait, és közepes hőfokon addig sütjük, míg a szalonna megpirul. A serpenyőbe tesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, és 5 percig pirítjuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a hagymakeveréket a serpenyőből, és papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. Egy nagy, mély serpenyőt felhevítünk, adagonként beletesszük a húst, és közepes hőfokon 5 percig sütjük, vagy míg minden oldala megbarnul. Az összes húst visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a hagymakeveréket, vizet, babérlevelet, szójaszószt és halszószt. Felforraljuk, majd a hőfokot csökkentve fedő alatt, lassú tűzön főzzük 1,5 órán át. Hozzáadjuk a zöldséget, és lefedve, lassú tűzön főzzük 20 percig, vagy míg megpuhul.
4. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. A rizst szétterítjük egy tepsiben, és kb. 15 percig pirítjuk, míg aranyszínű lesz. A mogyorót szétterítjük egy tepsiben, és 5 percig pörköljük, vagy amíg kissé megbarnul. Kivesszük a sütőből, kissé lehűtjük, és robotgépben mindkettőt addig aprítjuk, míg a keverék zsemlemorzsára hasonlít. A keveréket átszitáljuk, hogy a nagyobb darabokat eltávolítsuk, majd a mártásba tesszük, és addig keverjük, míg a mártás besűrűsödik.