Görög sütemény

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög sütemény
Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg pirított darált dió
9 dkg átszitált porcukor
46 dkg átszitált finomliszt
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál konyak
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
A szóráshoz:
18 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. A vajat a cukorral meg a sütőporral elektromos habverővel alaposan kikeverjük (1. kép), majd a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a konyakot is hozzáadjuk.

2. A diót meg a lisztet beleöntjük, és kézzel sima tésztává dolgozzuk, de nem gyúrjuk (2. kép).

3. Két-két evőkanálnyi tésztát kiszakítva kiflivé formázzuk (3. kép), és sütőpapírral bélelt tepsire nem túl közel egymáshoz fektetjük. 25 percre a forró sütőbe toljuk, hogy szép világossárga legyen.

4. Még langyosan lefejtjük a tepsiről, és ha kihűlt, gazdagon meghintjük porcukorral (4. kép).

Görög sütemény Görög sütemény Görög sütemény Görög sütemény
Ha a tészta lágy lenne, akkor a kifliket meglisztezett kézzel formázzuk. Darált dió helyett finomra vágottat is vehetünk.
Görögországban az a szokás, hogy a süteményt egy órával étkezés után a kávéhoz kínálják.
Görög sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1924 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Görög sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
most van szezonja