Báránysült burgonyával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Báránysült burgonyával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb cikkekre vágott burgonya
150 dkg báránycomb
3 gerezd cikkekre vágott fokhagyma
¾ dl citromlé
1 és ¼ dl olívaolaj
2 és fél dl víz
¼ kiskanál őrölt fahéj
2 kiskanál oregánó
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra bemelegítjük. A combról minden hártyáját lebontjuk, majd a húst hegyes késsel 12 helyen beszúrjuk, ide 1-1 fokhagymadarabot dugunk (1. kép).

2. A báránycombot peremes zománcozott tepsire fektetjük. A leveskockát a vízben feloldjuk, majd a citromlével és az olajjal összekeverve a húsra öntjük. Sóval, fahéjjal, borssal és oregánóval megszórjuk (2. kép).

3. A forró sütőbe tolva 45 percig fedő nélkül sütjük. Ekkor a 8-8 cikkbe vágott burgonyákat köré öntjük (3. kép), a pecsenye levébe forgatjuk, és a sütőt 180 °C-ra mérsékelve még másfél óráig sütjük. Félidőben a pecsenyét és a burgonyát a levében megfordítjuk.

4. A sütőből kivéve, alufóliával letakarva meleg helyen még 10 percig pihentetjük (4. kép), csak utána szeleteljük fel.

Báránysült burgonyával Báránysült burgonyával Báránysült burgonyával Báránysült burgonyával
A görög konyhán leggyakrabban bárányból, marhából és csirkéből készítenek különleges, kiadós fogásokat.
Báránysült burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2267 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Báránysült burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
tippek, fortélyok