Zöldborsós fejtett bab articsókával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós fejtett bab articsókával
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mélyhűtött fejtett bab
40 dkg félbevágott konzerv articsókaszív
1 csokor apróra vágott kapor
½ dl olívaolaj
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál citromlé
4 szál összevágott újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
néhány apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát karikákra, a kaprot és a mentát finomra vágjuk (1. kép).

2. A hagymát az olajban takaréklángon 5 percig kevergetve aranysárgára sütjük (2. kép).

3. Belekeverjük a felolvasztott és leöblített babot, hozzáöntjük a citromlevet meg a vizet (3. kép), majd lefedve takaréklángon 5 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a felolvasztott és leöblített zöldborsót, a leöblített és lecsepegtetett articsókát és a zöldfűszereket (4. kép). Fedő alatt 5 perc alatt megpároljuk, de a borsó ne legyen túl puha. Az edényt a tűzről lehúzva a babot az újhagymával meg sóval, borssal ízesítjük.

5. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Zöldborsós fejtett bab articsókával Zöldborsós fejtett bab articsókával Zöldborsós fejtett bab articsókával Zöldborsós fejtett bab articsókával
Nyáron fagyasztott bab és borsó helyett frisset vehetünk hozzá, de azt tovább kell főzni.
Ha szeretjük, a tálon még friss kaporral és mentával is meghinthetjük.
Pecsenye, hal kitűnő körete, de ha főételnek adjuk, főtt rizs vagy burgonya kíséretében tálaljuk.
Zöldborsós fejtett bab articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1492 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Zöldborsós fejtett bab articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
google+