Spenótos rizs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Spenótos rizs
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg rizs
½ csomag mirelit spenót
9 dkg vaj
5 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
2 nagyobb fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat megforrósítjuk, és a jól megmosott rizst hozzáadva kis lángon 10 percig kevergetjük (1. kép), hogy aranysárga legyen.

2. A leveskockát a vízben feloldjuk, a rizsre öntjük (2. kép), és megborsozzuk, kissé utánasózzuk. Takaréklángon kevergetve felforraljuk, majd lefedve nagyon kis lángon puhára főzzük. Utána lefedve állni hagyjuk.

3. A hagymát az olajon 5 percig sütjük, és a parajt beleforgatjuk (3. kép). A lángot nagyon kicsire állítjuk, és a spenótot kb. 10 perc alatt megpároljuk, majd az újhagymát is hozzáadva a tűzön még 1 percig a tűzön hagyjuk.

4. A spenótot a rizzsel összekeverjük, és alaposan átmelegítjük (4. kép).

Spenótos rizs Spenótos rizs Spenótos rizs Spenótos rizs
Spenótos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
Spenótos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög ízek Görög ízek
(Vince Kiadó, 1998)

A görög konyha a Földközi-tenger legínycsiklandóbb ízeit egyesíti. A citrom, a fokhagyma, olíva, bárány, hal, paradicsom, padlizsán gyakran keleti fűszerekkel keveredik. A leghíresebb fogások, - a klasszikus görög saláta,... bővebben...
könyvek