Szerb lecsó

Gyuvecs

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg karikára vágott paradicsom
50 dkg karikára vágott zöldpaprika
15 dkg rizs
4 szelet sertéstarja
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
4 dl tejföl
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot, a zöldpaprikát meg a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.

2. A rizst megmossuk.

3. Olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a következő sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat: hagyma, paradicsom, rizs, paprika, tarja, paprika, rizs, paradicsom. A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhulnak meg az alapanyagok, csak így nyeri el az étel különleges jó ízét. A rétegeket természetesen sózzuk, borsozzuk.

4. Végül az egészet leöntjük a tejföllel, és a tálat lefedve a forróra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

5. A végén a fedőt levesszük róla, és a lecsó tetejét kissé megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki!

Szerb lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Szerb lecsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
recepttár